Tips voor het kopen

Een goed geplaatst tapijt brengt het gevoel van een hele kamer tot leven en doet ook recht aan uw meubilair.

Een aantal aankopen van oosterse tapijten kan precies dat gezellige gevoel voor een redelijke prijs creëeren in uw huis. Tegelijkertijd verzorgt de oorsprong van uw tapijt, of het uit een werkplaats, dorp of nomadenkamp komt, een gevoel en ambiance van een gemeenschap totaal verschillend met het westen.

De aankoop van een tapijt dient zorgvuldig te gebeuren: dient het tapijt te worden gebruikt onder een tafel of vrij in een elegante woonkamer. De omgeving van het tapijt: welke invloed heeft het tapijt op het meubilair, het behang en de gordijnen. Wat is de beste maat van het tapijt en hoeveel zal het kosten?

Houdt in gedachten:

• Een tapijt onder een eettafel dient uiteraard het geweld van tafel-, stoelpoten en schoenen te kunnen weerstaan. De pool en het patroon dienen bestand te zijn tegen een bepaald hoeveelheid vallende etensresten en ongelukjes. De maat dient groot genoeg te zijn zo dat de stoelen, als ze worden gebruikt, geen slijtage leveren op de randen van het tapijt.

• Een tapijt met een centraal geplaatst medaillon dwingt het meubilair tot een symmetrische plaatsing, terwijl een tapijt zonder een medaillon meer vrijheid en keuzes geeft.

• Een tapijt wat is blootgesteld aan veel slijtage behoort dik en zwaar te zijn zodat het op haar plaats blijft.

• Een goed geplaatst tapijt waar zelden op geloopt wordt kan een voordeel hebben met een patroon en een design dat de aandacht trekt - een juweliersstuk.

Het is belangrijk dat uw nieuwe tapijt past in uw huis - daarom heeft u het recht op retour van een tapijt bij CarpetVista.

• Een prachtige vloer laat het tapijt goed uitkomen. Dat is ook één van de redenen waarom een tapijt niet de hele vloer zou moeten bedekken.

• Een te klein tapijt in een grote kamer kan een "arme" indruk maken.

Neem uw tijd voor het kiezen van een tapijt en probeer u voor te stellen hoe het lijkt als het op zijn plaats ligt. Een foto van de kamer waar het tapijt dient te worden gelegd kan een grote hulp zijn bij het zoeken naar een tapijt met de juiste kleuren en wat past bij uw meubilair.

Om te onthouden als u uw tapijt heeft ontvangen.

Bij plaatsing van het tapijt op de vloer is het het beste als u de richting van de pool weg doet lopen van de lichtbron/raam. Hierdoor lijken de kleuren mooier - er is vaak een groot verschil tussen de kleuren als u het in tegengestelde richting plaatst. Probeer het maar eens zelf als u een handgemaakt tapijt thuis heeft! U kunt hier beneden ook de voorbeelden zien van de verschillen.

Tapijt van boven gezien.
Tegen de pool.
In de richting van de pool.
Een nieuw tapijt voor de badkamer?
Tapijt voor een modern huis?
Een meer levendig kantoor?

Delen en vind-ik-leuk:

Vanwege de correcte inhoud is deze site bekroond met: