Kwaliteitscontrole

De kwaliteitscontroles zijn vele en zijn gemaakt door onze kopers bij de aankoop van de tapijten.

Alle tapijten verkocht door CarpetVista.com gaan door een zeer grondige kwaliteitscontrole. We inspecteren alle tapijten bij de aankoop in de productielanden en tapijten van lage kwaliteit worden onmiddelijk geweigerd.

Zodra de tapijten zijn gepolijst, gewassen en gedroogd worden ze opnieuw geinspecteerd en kleinere gaatjes en beschadigingen worden gerepareerd voor transport naar onze warenhuizen. De tapijten mogen geen enkele slijtage hebben en de kleuren mogen niet door elkaar lopen.

Zodra de tapijten arriveren in ons warenhuis worden ze opnieuw geinspecteerd (als ze worden gefotografeerd) gewoon om zeker te zijn dat zich geen beschadigingen hebben voorgedaan tijdens het transport. We inspecteren het tapijt op gaten, dat de franje niet is beschadigd en dat de zijkanten van het tapijt nog heel zijn. Verschillen in kleur en maat worden ook gecheckt en mogelijke reparaties moeten goed zijn gedaan. Als de tapijten niet aan onze verwachtingen voldoen worden ze niet in de verkoop aangeboden!

Al deze controles en inspecties worden ook gedaan als we het tapijt verpakken voordat we het naar u zenden - zodat u als klant tevreden bent met uw nieuwe tapijt!

Een perfect voorbeeld van een kleurverschil in een Lori tapijt.

U dient het volgende in uw achterhoofd te houden:

Als u heeft gekozen voor een dorps- of nomadentapijt voor uw huis dan dient u te accepteren dat het tapijt diverse verschillen kan vertonen in kleur, maat en vorm, dat het tapijt niet geheel symmetrisch is, dat het patroon een primitieve uitstraling heeft en dat de achtergrondkleur verschillende kleurnuances kan hebben.

Op het Gabbeh tapijt ziet men voorbeelden van weerkerende verschillen in patroon en vorm. Daaronder een ander voorbeeld van een Lori tapijt met verschillen in vorm, kleur en patroon

Het laatste wordt 'Abrash ' genoemd en is afhankelijk van de garens en verschillende kleurstoffen die zijn gebruikt. Vroeger werd dit als een probleem beschouwd, maar nu wordt aangegeven dat abrashes in dorps- en nomadentapijten acceptabel zijn. Dezen geven de tapijten veel meer leven en positieve energie en tegenwoordig gebruiken sommige wevers abrashes met opzet om het tapijt levendiger en uniek te maken.

Delen en vind-ik-leuk:

Vanwege de correcte inhoud is deze site bekroond met: