Tapijt opslag

Houdt uw tapijt opgerold, bij voorkeur in een koele droge plaats. Vermijd kelders en zolders aangezien deze plaatsen ongedierte aantrekken. Als tapijten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en geen giftige stiffen bevatten, is er een toegenomen risico op ongedierte. Vermijdt ook blootstelling van de tapijten aan direct zonlicht, aangezien dit de kleuren kan doen verbleken.

Rol voorzichtig het tapijt op, met de pool naar binnen, idealerwijs op een kartonnen buis om kreukels te voorkomen. Leg een paar mottenballen voor extra bescherming tegen ongedierte. Leg dan een paar banden rond het tapijt zodat het niet uitrolt. Verpak het tapijt goed, bij voorkeur in een paar grote plastic zakken en sluit de uiteinden goed af met tape. Rol het tapijt minstens iedere drie maanden uit om te stofzuigen. Controleer ook zorgvuldig op ongedierte die in de pool kunnen zijn gekropen. Leg meer mottenballen, aangezien hun effect over tijd vermindert.

Onder geen enkele voorwaarde mag het tapijt nat of vochtig zijn als het wordt opgerold voor opslag. Evenmin mag het tapijt worden opgeslagen in een vertikale positie, aangezien dit kan leiden tot verlies van de vorm. Als u uw tapijt moet opslaan in een kelder, vermijdt dan direct contact met een betonnen vloer welke vochtig kan zijn, leg het op een aantal lagen karton.

Opmerking: een tapijt dat op de vloer wordt gelegd wordt niet aangevallen door ongedierte.

Delen en vind-ik-leuk:

Vanwege de correcte inhoud is deze site bekroond met: